Technológiai fejlesztés és ingatlan beruházás a La Téne Desszertműhelyben

A szerződött támogatás összege: 5.277.537 Ft
A 2022 nyarán nyitott La Téne Desszertműhelyet már az indulás óta nagy érdeklődés övezi, egész éves vendéglátóhelyként rövid időn belül nem csak a térségben, hanem ország szinten a legjobb cukrászdák között tartják számon. Az ingatlannak, ahol a vendéglátóhely 2022-ben megnyitott, a belső elosztása szakmailag és felszereltségben is megfelelő volt, ám nem ekkora vendégszámra és
kapacitás igényre lett tervezve. Az ingatlan infrastrukturális ellátottsága megfelelő volt, de a fejlesztési célok okán az ingatlan átalakítása vált szükségessé. Két éves működés után nyílt lehetősége a cukrászdának arra, hogy a Széchenyi Terv Plusz program keretében új fejlesztési célokat, és ezáltal kapacitás-és hatékonyság növelést tudjanak elérni. E célból került sor a hűtőszám növelésére, az optimálisabb térkihasználásra, a korszerűbb technológiai eszközök beszerzésére. A további célok között szerepelt az alkalmazotti létszám növelése, így pedig a térségben olyan új munkahelyek teremtése, amely a megszokott balatoni szezonalitástól eltérően egész éves állás lehetőséget kínál a szakmabelieknek. A beruházás 2023-ban ért véget, ekkorra nem csak a belső tér átalakításaira került sor, hanem olyan gépek beszerzésére is, amelyek a további működést és folyamatokat gyorsabbá tehetik, illetve nagyobb napi péksütemény és desszert mennyiségek elkészítésére adnak lehetőséget. A projekt egyik további kitűzött célja volt, hogy az új gépek és eszközök révén az egész tortákra vonatkozó rendeléseket is el tudja vállalni a desszertműhely. Ez egy olyan piaci rés a térségben, amely lefedése hosszútávon biztosíthat egy állandó bevételi forrást az egységnek. A projekt megvalósulása óta a cukrászda két új fővel növelte a cukrász csapat létszámát, a pultban alkalmazott baristák tekintetében pedig további létszámbővítést tervez a cég.
A projekt keretében ingatlan átalakítást és eszközbeszerzéseket hajtott végre a vendéglátóhely, amely révén a technológiai folyamatok megújítására és hatékonyabb működésre lesz lehetőség.
Részletezés
- ILSA cukrászati háttérhűtő 750 L
- ILSA cukrászati háttérfagyasztó 750 L
- PUQ Press Q2
- Sirman 20 literes dagasztógép
- Ingatlan átalakítási munkák anyag és munkadíja
- Apple MacBook Air 13” M1 256 GB (2020)
- Apple iPad 9 Tablet 10,2” 64 GB (2021)
Érdeklődés
Ha kérdésed lenne, vagy rendelnél tőlünk, keress minket e-mailen keresztül vagy telefonon.
info@latenebadacsony.com
+36-30/681-1688

Kapcsolat
8261 Badacsony, Park utca 3.
Aktuális nyitvatartásunkat keresd social felületeinken keresztül: